Så många säckar skräp –
så många leenden och skratt

Vi var många som samlades i lördags för årets vårstädning av vår gård och omgivningar. Samtidigt samlades verkstadsgänget och vårstädade verkstan.

Alla åldrar, nya och gamla medlemmar, rensade ogräs, tog hand om fliset efter stubbfräsningen, rensade hängrännor på miljöhusen, släpade säckar, tog bort vinterväxter ur våra krukor och mycket mer.

Tillsammans avrundade vi de cirka två timmarnas arbete med att grilla korv och umgås i värmen av vår nya grill och solen som strålade.

Att gemensamt ta hand om det som är vårt, träffas och få ansikten på/lära känna sina grannar, det är både roligt och skapar trygghet.

Vem vet när du kan behöva snabb hjälp. Då är det så mycket enklar att fråga någon du redan knutit kontakt med. Detsamma gäller åt andra hållet. Du kan erbjuda dig att hjälp någon behöver. Win win för alla.

Det är jätteroligt att uppslutningen från i höstas håller i sig och att vi gör det här tillsammans. Det är vi i Brf Maltesholm som skapar den miljö och atmosfär vi vill bo i. Tack alla!

Och du som missade städdagen – du har nya möjligheter. Vi återkommer med hösten datum för städdag.

Hänt sedan sist: I vinter har vi tagit ned den lutande tallen och tre ”sjuka” körsbärsträd på ”ön”. De mindre träden kommer att ersättas med nya träd.

Trädgårdsgruppen föryngringsbeskar en del buskar tidigt i våras och kommer att beskära våra syrenbuskar, när de blommat över.

Vårt senaste tillskott, som vi hoppas kommer att användas flitigt, är vår grill på ”ön”.
Använd den gärna, men gör det med sunt förnuft och lämna den som du vill finna den.